Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

29 Οκτωβριου 2013

   Καταρχάς , happy new OXI για εχθές . Καλα να ειμαστε , να γιορταζουμε τα ψεμματα που μας σερβίρουν σαν Ιστορια. Να μια φωτογραφια του Μεταξά , που τον χαιρετά η νεολέα του κόμματος του (ΕΟΝ) μετα απο ομιλία του το 1936 




        Στα δικά μας τώρα 

       Εικοσι ημέρες περασαν απο τότε που ξεκίνησα της διατροφή . Οι στόχοι μου πια , δεν ειναι μεγαλοι . Εχω δει πολλους ανθρωπους (μαζι και τον εαυτο μου μεσα σε αυτους ) να σπάνε κατω απο το αβασταχτο βαρος των μεγάλων στοχων . 
    Μικροι στόχοι απο εδω και πέρα , για να μπορω να τους αντεξω στους ώμους μου . Πάντα με κορόΙδευαν τα μπατήρια μεγέθη όταν εσπαγα μαζί με το ... Τέλειο . Ποιους στόχους διαλεξα για αυτο τον μήνα ; Να καταπολεμήσω τον εθισμό μου στο να παραγγέλνω απο εξω . Μεγαλο πρόβλημα αυτο οσο κι αν δεν του φαινεται . Ο εγκέφαλος δεν εθίζεται μόνο στα ναρκωτικα . Εθίζεται σε πολλα πραγματα (γεύσεις καταστασεις συμπεριφορες κλπ ) ειναι ενας τρόπος αυτοματοποίησης των λειτουργιών του , οσο κι αν αυτο μπορει να καταστρεφει το σωμα . 
    Να και κατι που πολλοι δεν γνωρίζουν . Ο εγκέφαλος είναι η υλικη εδρα του Πνευματος . Ομως το πνέυμα και τα προϊόντα του (οπως πχ η σκεψη ) ειναι φυλακισμένο μεσα σε αυτο το σωμα . Ειναι φυλακισμενο στην ύλη . Θελουν να ταξιδεψει και δεν μπορει . Να αναπτυχθεί περα απο τις τρις διαστασεις και η υλη δεν του επιτρεπει . Γι αυτος και θελει να την καταστρέψει 
     Απο την αλλη, η ύλη ειναι εχθρος του πνευματος αφου δεν την αφήνει να κνει τον θνητό της κύκλο , αλλα την πιεζει συνεχων να πρατει σαν να ειναι αθανατη ( πχ δεν χαίρεται τον ερωτα αλλα δουλευει μεχρι να γερασει για να χτίζει παλατια ή καριερες ,που δεν θα τα χαρει ποτέ αφου θα πεθανει  )
     Οχι . Δεν θα συνεχίσω γιατι αυτες οι συζητήσεις τραβανε ....χρονια ολόκληρα . Τελος παντων , χωνδρικα το μυαλό δεν ενδιαφέρεται για τις ανθρωπινές ανάγκες και εργαζεται σαν να μην υπαρχει σώμα , και το σωμα εκτελει τις δικες του αναγκες ή τις απαιτεί , σαν να μην υπαρχει πνευμα . Και ειμαστε εμεις οι φουκαραδες στην μεση και τρέχουμε σαν τον υπηρετη δυο αφενταδων , μηπως και καταφερουμε να ισορροπήσουμε τα πραγματα . 

      Ετσι , το μυαλο δημιουργεί εθισμούς σε πολλα , αλλα στην περιπτωση μας αυτο που μας καιει , ειναι η τρόφή ) ακόμα απο 3 μηνων . Απο το γαλα της μανας , ειναι πολυ ευκολοτερο να συνηθησουμε την ζαχαρη παρα πχ το μηλο . Πολυ ευκολοτερα συνηθηζουμε το κρεας απο το οσπριο . γιατι οι γονεις και οι γιαγιαδοπαπουδες για να καλοπιασουν τα παιδια , τα ΔΗΛΗΤΗΡΙΆΖΟΥΝ . Πχ εγω ως γνωστον εχω μια γατα . Την εχω απο δυο μηνων . Ο εκτροφεας μου ειπε οταν μου την εδωσε . Θα της δεινεις μονο ξυρα τροφη της royal canin (πανάκριβη η άτιμη ) και μονο μια φορα τον μήνα κονσερβα οταν ειναι στρεσαρισμενη . Αν της δηνεις συχνα , μετα τα 10 χρονια θα αρχιζουν να της πεφτουν τα δοντια και δεν της κανει γενικα τοσο καλο . Η γάτα μου λοιπον , δεν πλησιαζε την μητερα μου οταν ερχοταν στο σπιτι μου . Η μητερα μου για να την καλοπιανει της εδινε κονσερβες . Τωρα η γατα οποτε την βλέπει , της τρεχουν τα σαλια επι τοπου , ενω οτι φαγητο και αν αφησω στο τραπεζι ή πεσει κατω ουτε καν το μηριζει απο την αϊδια της . Απλα , η μητερα μου την έθισε στις κονσερβες . 
       Ετσι ακρηβως εθιζόμαστε και εμεις . Αλλοι στην ζαχαρη αλλοι στην σοκολατα αλλοι στον καφέ αλλοι στα σουβλακια αλλοι στις πίτσες (πίτσες ειπααααα .... δεν θελω ... ου) . Οσο κι αν αυτο δεν θελει η κοινωνια μας να το δεχθει γιατι βγαζει χρηματα απο την βιομηχανια πωλησης ετοιμου φαγητου , κι ομως ειναι αλήθεια . 8 στους 10 ανθρωπους ειμαστε πρεζόνια καποιας στερεας ή υγρής τροφής . Σε κάποιες φασεις την ζωής μας το παλευουμε , σε κάποιες αλλες φάσεις , οχι . Αν σε αυτες τις φασεις μας κάτσει και μια ακομα στραβή (πχ εγω εκοψα τον στοιβο και μπήκα στην πρέσα του να αναλάβω την ορειχαλκουργία που εχω τώρα , παραλληλα τσακωθηκα με τον πατερα μου και εμενα μόνος . Πιεση , πολλες ωρες εργασιας , σταματημα γυμανστικης αποτομο και βραδυνο φαγητο απο εξω , αποτελεσμα . Μέσα σε 15 μηνες  πήρα 75 κιλα . 
      Με την ψυχαναλύτρια μου εχουμε βρει τρόπους να μην υποκυπτω στο φαγητο απο εξω . Ο βασικοτερος τρόπος απεξάρτησης , γιατι γι αυτο προκειται , ειναι να δημιουργήσεις τις προυποθεσεις ωστε να το αντιμετωπίσεις , και όχι τελευταια στιγμή να λησσαξεις απο την πεινα , γιατι ακόμα και αν σημερα εχεις νικησει την πεινα σου , πρακτικα εχεις χασει , αφου αυτο το πραγμα ποσες φορες ακομα μπορεις να το επαναλαβεις  2 , 20 , 50 ;;; Μετα ;;;; Παλι τα ιδια , αφου δεν εχεις αλλαξει τιποτε αλλο στην ζωή σου για να υποστηρίξει τις νεες σου διατροφικες συνηθειες . 
       Πρακτικα λοιπον δεν εκανα τιποτε αλλο , απο το να καταφερω να μην παραγγέλνω , να τρωω μαγειρευτο φαγητο βασισμενο σε διατροφή ζ'ωνης  , χωρις όμως να επιτρεπω στον εαυτο μου να πειναει , ουτε ομως και να σκαει απο φαγητο . Πρωι μεσημερι βραδυ μεγαλο γευμα , και δυο ενδιαμεσα ( μηλο ή cottage (λίγο λίγο ετρωγα (οση ποσότητα ένοιωθα ), μεχρι να νοιωσω πως ξεπειναω . Εκει σταματαγα) ) 
        Οχι πως δεν παρειγγειλα απο εξω . αλλα αντι για καθε μερα απο εξω , καταφερα να το κανω μονο 4 φορες μεσα σε 20 ημερες . Ξερω. σε καποιους φαινεται πολυ . Αλλα για εμενα ειναι αθλος . 
        Ετσι καταφερα και εχασα 2,5 κιλα . 
       Να τα μενου ενος τριημερου μου (ανα τριήμερο αλλαζω μενου ) + το δεκατιανο και το απογευματινο 


                                                                                                                 ΠΡΩΪΝΟ
1 μήλο 
1/2 καρότο 
1/2 φλυτζάνι κολοκύθα γλυκια (καθαρισμενη και σε κομματακια) παγωμενη
1 φλυτζάνι γαλα χαμηλών λυπαρων χωρίς λακτώζη 
1 σκούπ πρωτεϊνη ( φραουλα ) για όσους κανουν πρωινη γυμναστικη (εγω περνω ΟΝ 100% εισαγωγη αο την ιταλια , αφου εδω την πουλανε 40% πιο ακριβα ) 
6 αμυγδαλα

Τα χτυπάμε όλα στο μπλέντερ . 


Για όσους δεν κανουν πρωϊνη γυμναστικη , αλλαζουμε την πρωτεϊνη και βαζουμε αντι γι αυτήν , 1/2 κεσεδάκι cottage και κραταμε ολα τα υπολοιπα συστατικα εκτός απο το γάλα . πρώτα κανουμε χυλό τα υπόλοιπα και τα ανακατεύουμε με το cottage με κουταλι . Αλλοι το τρωνε το ενα δυπλα στο αλλο (απάνω βαζουμε λίγη κανελα )  


................................................................................................................................................
                                                                                                              ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
                                                                                                               Salmon Burgers 

2 φλυτζάνια κρεμμυδι ψιλοκομμενο  1 φλυτζάνι   Λαϊτ μαγιονέζα
4 κ.γλυκου Ρίζα Τζίντζερ ψιλοκομενη 6 κ σούπας γιαουρτι 2%
2 κ.γλυκου Κάρι σκόνη                 6 κ σούπας κρεμμυδακι
1 φλυτζάνι Ζωμός κοτόπουλο         4 κ σουπας τουρσί ή κάπαρη
500 γρ Κολοκύθα                        500 γρ Σολωμός (βαλτε όσο νοιωθετε πως σας πιανει , αλλα με μετρο)
1,5 φλυτζάνια γαλα 2%                50 τεμαχια Σπαράγγια 
1/3 κ γλυκου Μαύρο πιπέρι                4 φλυτζάνια Νερό
1/2 κ γλυκου Στέβια                         4 τεμαχια Μανταρίνια
Αλάτι                                        2 φλυτζάνια Μπλούμπερις
                                               5 κ σουπας Βαλσάμικο
8 μερίδες                       4 κ σουπας ελαιοκάρυδο

Βάζουμε σε στρώσεις τα κρεμμύδια το τζίντζερ το κάρι τον ζωμό , το σολωμο και τα λιώνουμε μεσα στο τηγάνι . Καλύπτουμε και βαζουμε σιγανή φωτιά για να αρχίζει να βράζει σιγά σιγά . Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βραζει σιγά για 20 λεπτά μεχρι το μείγμα να γίνει χυλός . Βάζουμε μεσα μαγιονέζα γιαούρτι κρεμμυδάκι πιπέρι και κάπαρη . Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ξεκουραστει . Μετά πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια και με ελαιόλαδο το ψήνουμε σε ενα τηγάνι. 
    Για την σούπα , βράζουμε νερό , και μετα τα σπαράγγια μέχρι να γίνουν μαλακά . Ανακατεύουμε το μείγμα νερου ,σπαραγγιών (με λίγο λαδάκι ) , και όταν γίνει σούπα ,το σερβίρουμε με αλατι πιπερι και στέβια    
     Με τα φρούτα , φτιαχνουμε μια ωραια φρουτοσαλατα για γλυκο 
.............................................................................................................................................
                                                                                                                     ΒΡΑΔΥΝΟ
                                                                                                       Τόνος με σαλάτα μήλου
6 κονσερβες τόνος νερού
6 μήλα
λίγο σελινο
12κ σουπας μαγιονεζα λαϊτ
12κ γλυκου Ξύδι μηλίτη
6 κ γλυκου ελαιόλαδο
3 φλυτζάνια αγγούρι
1 φλυτζάνι μοτσαρέλα 
12 καρυδια καθαρισμενα 
1 μαρουλι
Ψιλοκοβουμε και ανακατεύουμε τα πάντα μεχρι να γίνει χυλός , εκτος από το μαρούλι που το βαζουμε απο κατω σε στρώση . 

2 σχόλια:

  1. Εγώ τον τελευταίο καιρό έχω εθιστή στη σοκολάτα...πάντα έτρωγα σοκολάτα αλλά όχι σε καθημερινή βάση...την προηγούμενη εβδομάδα προσπάθησα να μην φάω για μια μέρα και τα κατάφερα...αλλά μετά την επόμενη ένιωθα μεγαλύτερη ανάγκη να φάω...και φυσικά όταν έφαγα το πρώτο κομματάκι...ήταν απόλαυση!
    Είναι πράγματι σαν ναρκωτικό...!
    Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγχωμένο Κοριτσι ( ιδιαιτερο nik :) ) Θέλεις να κάνεις ενα πείραμα στον εαυτο σου να δεις πόσο ευκολα πυροδοτουνται οι εξαρτησεις ; Βαλε υπενθημηση και φαε λίγη σοκολατα την ιδια ώρα για δύο συνεχόμενες ημερες . Την τρίτη ημερα , και για ακόμα δυο ημερες , την ιδια ωρα ,οτι κι αν κανεις ή οπου κι αν βρισκεσαι , ο εγκεφαλος θα σου ζητησει να φας σοκολατα .
      Δεν σου εχει κανει εντυπωση που κάποιος τρώει τα νυχια του ή αλλος κουναει το πόδι του ή αλλος ξίνεται μεχρι να πληγωθει , χωρις να τον τρωει κατι κλπ ; ολα αυτα ειναι αυτοματιποιησεις του εγκεφαλου . Και σε οτι εχει να κανει με το φαγητο , η κοινωνια δεν μας επιτρεπει να απεξαρτητοποιηθουμε τοσο ευκολα αφου οπου κι αν πας θα δεις γυρω σου μαγαζια να πουλανε φαγητο , σε οποιο σπιτι κι αν πας εχει φαγητο ή γλυκο για να σου προσφέρουν .Ακομα και στο σπιτι σου να ανοιξεις την τηλ ή το ραδιοφωνο , ειναι γεματο τετοια μυνηματα . Η καλη ψυχαναλυση και ο διαλογισμος είναι οι μονοι τροποι που εχω δει μεχρι τωρα πως αναδομουν αυτες τις αυτοματοποιήσεις , με εναν καλο οδηγό βεβαια .
      Σε ευχαριστω για την καλη επιτυχια που μου ευχεσαι . Επιτυχια θα υπαρξει σιγουρα , αφου αν αυτη η προσπαθεια δεν πετυχει , τον σεπτεβριο θα κανω ενα γαστρικο byPass και θα τελειωσει το θεμα με τα κιλα . Απλα , αυτος ο χρόνος θα ειναι η καλή μου προσπαθεια για να αποφήγω το να μου ραψουν το στομαχι .
      Σε ευχαριστω που ήρθες

      Διαγραφή