Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Faux rouge



    Κάθε χρονιά , όταν έρχονται Χριστούγεννα , με ξαναπιάνει η αλλεργία μου . Μια αλλεργία έχω και εγώ και έτυχε να την γιορτάζει όλος ο χριστιανικός κόσμος ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ .
     Όχι όχι . Η Αλλεργία μου δεν έχει να κάνει με την γέννηση του Χριστού . Και εμένα μου αρέσουν τα Χριστούγεννα , όπως σε όλους . Η αλλεργία μου έγκειται μόνο σε μία λέξη . Στο ΨΈΜΑ . Και τις μέρες των Χριστουγέννων , το ψέμα εχει την τιμητική του . Ντύνεται με τα καλά του και βγαίνει στους δρόμους . Μπαίνει στα σπίτια , στις σκέψεις και στα όνειρα των ανθρώπων και οτι αγγίζει το μετατρέπει σε κάλπικο . Γεμίζουν τα πάντα με κάλπικο κόκκινο .
    Τι να πρωτοπώ ; Για την αληθινή γέννηση του Χριστού που ήταν περίπου ένα μήνα πριν το Πάσχα , και οι παπάδες για να μην χάσουν την ... πελατεία των αλλοεθνών και κατά τα άλλα , πρωην παγανιστων (που όμως επειδή είχαν παχυλό πορτοφόλι δεν έπρεπε να τους αποκλείσουν από τον χριστιανισμό ) άλλαξαν την ημερομηνία των Χριστουγέννων και την έβαλαν να να είναι ίδια με αυτή της πανάρχαιης γιορτής της γέννησης του Ρωαμικού θεου ήλιου ( Sol Invictus και των παραγωγων του στις εθνοτητες που κατεκτησε η ρωμη  ) στις 25 Δεκεμβρίου .
 Την ίδια εποχή (τεταρτη Συνοδος ) , επετράπηκαν να πιστεύονται 12 Ευαγγέλια , αφού μέχρι τότε πιστεύονταν μόνο τα 4 (οσοι πιστευαν και στα οιπολοιπα 8 που πιστευουμε και σημερα , συμμετείχαν στα δημοφιλή σαββατιατικα ... Barbeques ( ή στάυρeques )της εποχής , ως ... ατραξιόν  )  , ενώ τα υπόλοιπα .... 2000 Ευαγγέλια( μέσα σε αυτά και του Ιούδα και της Κασσιανή ) που έχουν γραφτεί την ίδια περίοδο και οι καμιά 20ρια άλλοι χριστοί που έζησαν αυτά τα χρόνια με αντιστοιχο βιο με αυτον του θεανθρωπου ( θαύματα κλπ κλπ ), περιμένουν ακόμα όχι να ... εγκριθούν από τους παπάδες ,αλλα ακόμα και να βγουν εξω απο τις απαγορευμενης πρόσβασης  για τον κοσμο , βιβλιοθηκες του Βατικανου (δηλαδή , τα κεντρικα της Χριστιανισμος ΑΕ )
     Τέλος πάντων . Κατάφερε ο Μανωλάκης να είναι τελικά αυτός που πήρε τό χρίσμα (από εκεί βγαίνει και το Χριστός(ελληνικό όνομα του μανωλάκη για τους ξένους , αφού τα ελληνικά ήταν τα αγγλικά της εποχής ) και Ιησούς ( το εβραϊκό όνομα για την εγχώρια προπαγάνδα ) από τους Εβραίους Φαρισαίους αφού μετά τον θάνατο του , είδαν πως έγινε η νέα μόδα , και ως γνωστόν ,ο παπάς παει πάντα στην κονόμα ( εκτός από μερικές πολύ πολύ λαμπρές εξαιρέσεις )
   Με τον Μανωλάκη δεν εχω τίποτε . Αντίθετα , χαίρομαι και δοξάζω την μερα που γεννήθηκε και μαζί του γεννήθηκε η μεγαλύτερη κυρίως πολιτική επανάσταση που έχει ζήσει ποτέ η ανθρωπότητα . Άσχετο αν μετά , η διαλυμένη απο την επανάσταση ,βασιλεία μεταμορφώθηκε σε ιερατική εξουσία και υποδούλωσε για μια φορά ακόμα τον κόσμο για ακόμα 1500 χρόνια . Αυτές είναι ανθρώπινες επιλογές . Ο μανωλάκης έκανε ότι μπορούσε 
    Όμως αυτό είναι μεγάλη .... τεράστια για την ακρίβεια, ιστορία . Ας πάμε στα Χριστούγεννα . Ρε μπαγάσιδες παπάδες , να δεχτώ που βάλατε την ημέρα γέννησης του Χριστού , την ημέρα γέννησης του θεου Ήλιου για να μην χάσετε την πελατεία . Να δεχτώ , όλο αυτό το σύστημα με τον Ιωσήφ , με τον κρίνο , τον άγγελο τους τρεις μάγους , τα αστέρια τις προβατίνες , τα χρυσά τα σμύρνα.  Με αυτά μεγαλώνουν τα αμερικανάκια και μιλάνε για εξωγήινους αγγέλους 
                                  


και άστρα UFO , διακτινισμους ,


 κρίνους με κλονοποιητικες ικανότητες γονιμοποίησης , προβατίνες εργαστηρίου τύπου ΝΤΌΛΙ κλπ.  

                                         
    Ας τα δεχτώ όλα αυτά . ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΜΠΕΡΔΕΨΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ;  Τι σας έφταιγε ο πόντιος ο Βασιλάκης ; Γεννήθηκε 300 χρόνια μετα τον Χριστό  , και ήσυχα ήσυχα έκανε τις σπουδές του ,  δεν πείραξε κανέναν , έκανε και ασκητική ζωή , έγινε και επίσκοπος , έγραψε και τα βιβλία του , βοήθησε κόσμο και κοσμάκη με τις αγαθοεργίες του και πεθανε σεμνα την 1 ιανουαριου του 379 . Δηλαδή , επειδή οι βάρβαροι του βορρα που εγιναν τον μεσαίωνα ουσιαστικα χριστιανοι , δεν επρεπε να χαθούν και αυτοι απο πελατια των παπαδων , επρεπε να κανουν ρεζίλι την μνήμη του Αγίου Βασιλείου ; Τον εκαναν , εναν αξιοθρήνητο διαρρήκτη καμηναδων , τον έντυσαν και με αυτό το θλιβερό κίβδηλο κόκκινο , χορηγία της κόκα κόλα το 1931 , του έστρωσαν και μια κοιλιά να , και ενα τσουβάλι , για να μολύνει  με ψεύτικα όνειρα υλικής ευμάρειας ,
ολες τις νεοσύστατες απο τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο κοινωνίες και να τις ωθεί φουλ στον ακορεστο καταναλωτισμό , που εφερε και αλλον εναν παγκοσμιο πολεμο 10 χρονια μετα και επιφυλάσσει ακομα εναν στις μερες που ερχονται . Βεβαια κυκλοφορει με πολλές πλαστες ταυτοτητες . Για να δούμε .
  «Σάντα Κλάους» (Άγιος Νικόλαος) των Άγγλων, ή «Περ Νοέλ» των Γάλλων, ή «Σίντερ-Κλάας» των Ολλανδών, ή «Βάιναχτσμαν» των Γερμανών, ή «Λαμ-Κουνγκ-Κουνγκ» (= «ο Καλός γερο-πατέρας») των Κινέζων, ή «Χοτέισο» των Ιαπώνων ή «Babbo Natale» των Ιταλών. Σεσημασμένο διαρρήκτη τον κατάντησαν αυτοι οι ατιμοι οι παπαδες . 


......ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ     ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΕΙΟ................. 



     Τελος πάντών . Ακόμα και αυτο να το καταπιώ . Ομως αυτο που δεν μπορώ να αντεξω , είναι που όλοι οι ανθρωποι , που μεχρι εχθές δεν εκαναν καλό ούτε στον αγγελό τους , αυτες τις ημερες είναι όλο χαμόγελα , και να βοηθησουμε τους φτωχους , και κοίτα οι κακόμοιροι οι αστεγοι που πεινάνε κλπ . Ρε υποκριτές . ΠΟΥ ΉΣΑΣΤΑΝ 5 ΜΈΡΕΣ ΠΡΙΝ ; ΕΣΕΊΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΈΡΑΤΕ ΌΛΟΥΣ ΑΥΤΟΎΣ ΣΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ; ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ (που εσείς (και εμείς) το κάνατε ). ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΆΘΕ ΜΕΡΑ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ . ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΦΑΡΙΣΣΑΚΟ ; ΠΌΤΕ ΒΟΉΘΗΣΕΣ ΑΛΗΘΙΝΆ , ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΆΡΚΕΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΜΠΆΖΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΟΥ ; 
       Ε ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΎΓΕΝΝΑ . ΤΗΝ ΨΕΎΤΙΚΗ ΚΑΛΟΣΎΝΗ , ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ , ΜΉΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΏΣΟΥΝ ΑΡΓΌΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΊΣ ΣΥΝΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ .ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΈΠΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΛΠΙΚΗ ΑΓΆΠΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΟΥ , ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ Η ΑΛΕΓΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΆΠΩΣ ΕΤΣΙ .  



         



9 σχόλια:

  1. Όταν ήμουν παιδί, το λάτρευα όλο το σκηνικό των Χριστουγέννων... Τα τελευταία χρόνια, το απεχθάνομαι και παρακαλώ να σηκωθεί να φύγει... Πρέπει να είσαι χαρούμενος, πρέπει να είσαι φιλάνθρωπος, πρέπει να καθίσεις στο οικογενειακό τραπέζι, πρέπει ν'αγοράσεις δώρα, πρέπει... πρέπει... πρέπει...
    Το απεχθάνομαι αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να βγω από τούτο το mood...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητό Σοφάκι .
      Και εγω όταν ήμουν μικρός ξαπλωνα στο χαλί δυπλα στο χριστουγεννιατικο δεντρο αργά τα βράδυα που όλοι κοιμόντουσαν και εκει ξακινησαν οι πρώτες μου ... συνεδρίες , με τον Αι Βασίλη στον ρόλο του ... ψυχαναλυτη .
      Οπως τα λές . Αυτό το "Πρέπει" (επιβολή) κάθε χρόνο τσακίζει κόσμο και κοσμακη . Πέρασαν πολλά χρόνια για να μαθω να το αντιμετωπίζω, με το μαγικό ραβδάκι του "Χρειαζεται " ( επιλογή ) . Πώς να επιΚοινωνήσεις με ανθρωπους που τα μυαλά τους ειναι ρυθμισμένα με το λογισμικο του μεγάλου Π , όταν το δικό σου εχει το λογισμικο του Χ . Θα εισαι πάντα ενα Mac (για ψαγμένους χρήστες ) , σε εναν κόσμο γεματο PC :) Και φαντάζου και αντι για ποντικι , εσυ να εχεις ... γάτα, όπως εχω εγω . Αντε μετα να σε καταλάβουν .

      Διαγραφή
    2. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις και σκέπτεσαι... βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος...

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστω .
      Μετα που διαβασα κάποιες αναρτησεις σου , νομιζω πως εχεις δικιο :)

      Διαγραφή
  2. Πολύ εύστοχη η ανάρτηση και θα συμφωνήσω. Μικροί νομίζω ότι όλοι λατρεύαμε τα Χριστούγεννα και ξενυχτούσαμε περιμένοντας τον Άι Βασίλη. έτσι κόκκινο και στρουμπουλό. :P Αγαπώ το κλίμα των Χριστουγέννων , αν και σιχαίνομαι πλέον όλη αυτή την δήθεν αγάπη, τα δώρα άνευ λόγου και ουσίας, τα μπουζούκια και τις σκυλούδες στην τηλεόραση τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μπορείς να περάσεις όμορφα με 2φίλους και τέλος. και έξω τα πολλά πολλά.
    ***αλλά επειδή είμαι και ειλικρινής άνθρωπος, το σπίτι μου είναι γεμάτο με λαμπάκια και στολίδια :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμενα , ειναι η αλήθεια , πως κάπως ετσι μου αρεσουν τα χριστουγεννα . Με δυο τρεις φίλους , σε σπίτι , ή αν ειναι εξω , να είναι καπου με ιδιαιτερη αισθητική . Βεβαια , 1ον η οικονομικη κριση και 2ον το οτι οι φιλοι μου εχουν κανει ολοι οικογενειες , ειναι δυο βασικοι παραγοντες που θα τους κανει να ειναι εξαφανισμενοι και φετος τις γιορτές , γιατι αρρωστησε το παιδι γιατι τους καλεσαν οι συγγενεις για τραπεζι γιατι δεν βγαινουν οικονομικα να βγουνε ολοι μαζι εξω και αλλα τετοια .
      Ετσι , και φετος επειδη παλυ εχουν απο τωρα αρχισει ,με βλέπω να τα περνω πάλι στο κρανιο και πηγαινω μονος κανενα ταξιδακι με γκρουπ στο εξωτερικο για αλλαγη του χρονου όπως πέρσι .
      Ναιιιι . Χριστουγεννιατικο δέντρο . Εχω φτιαξει εδω και 3 χρονια ενα ορειχάλκινο δέντρο και φετος αποφασησα να το στολησω με αστερια και αγγελάκια origami . Τα πολλα λαμπάκια δεν μου αρεσουν . Δυο τρεις σειρες βεβαια τις εχω στρωσει και εγω :)
      H γεννηση του χριστου ειναι ομορφο πραγμα να γιορταζεται , ομως οχι με όλο αυτο το πανηγύρι της δηθενιας, διαστρευλωνοντας την αληθεια και επιβαλλοντας στους ανθρωπους την υποχρεωση του να ειναι ψευτικα καλοί .
      Σε ευχαριστω που περασες απο εδω :)

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα

    χρόνια πολλά με υγεία

    τα γράψατε όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να φαντασθείτε αγαπητέ πως δεν είπα ούτε τα μισα από οσα εχω στο μυαλο μου για τα Χριστούγεννα . :)
      Σας ευχομαι και εγω με την σειρα μου χρονια καλα πρωτα και μετα πολλά .

      Διαγραφή