Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

29 Οκτωβριου 2013

   Καταρχάς , happy new OXI για εχθές . Καλα να ειμαστε , να γιορταζουμε τα ψεμματα που μας σερβίρουν σαν Ιστορια. Να μια φωτογραφια του Μεταξά , που τον χαιρετά η νεολέα του κόμματος του (ΕΟΝ) μετα απο ομιλία του το 1936 




        Στα δικά μας τώρα 

       Εικοσι ημέρες περασαν απο τότε που ξεκίνησα της διατροφή . Οι στόχοι μου πια , δεν ειναι μεγαλοι . Εχω δει πολλους ανθρωπους (μαζι και τον εαυτο μου μεσα σε αυτους ) να σπάνε κατω απο το αβασταχτο βαρος των μεγάλων στοχων . 
    Μικροι στόχοι απο εδω και πέρα , για να μπορω να τους αντεξω στους ώμους μου . Πάντα με κορόΙδευαν τα μπατήρια μεγέθη όταν εσπαγα μαζί με το ... Τέλειο . Ποιους στόχους διαλεξα για αυτο τον μήνα ; Να καταπολεμήσω τον εθισμό μου στο να παραγγέλνω απο εξω . Μεγαλο πρόβλημα αυτο οσο κι αν δεν του φαινεται . Ο εγκέφαλος δεν εθίζεται μόνο στα ναρκωτικα . Εθίζεται σε πολλα πραγματα (γεύσεις καταστασεις συμπεριφορες κλπ ) ειναι ενας τρόπος αυτοματοποίησης των λειτουργιών του , οσο κι αν αυτο μπορει να καταστρεφει το σωμα . 
    Να και κατι που πολλοι δεν γνωρίζουν . Ο εγκέφαλος είναι η υλικη εδρα του Πνευματος . Ομως το πνέυμα και τα προϊόντα του (οπως πχ η σκεψη ) ειναι φυλακισμένο μεσα σε αυτο το σωμα . Ειναι φυλακισμενο στην ύλη . Θελουν να ταξιδεψει και δεν μπορει . Να αναπτυχθεί περα απο τις τρις διαστασεις και η υλη δεν του επιτρεπει . Γι αυτος και θελει να την καταστρέψει 
     Απο την αλλη, η ύλη ειναι εχθρος του πνευματος αφου δεν την αφήνει να κνει τον θνητό της κύκλο , αλλα την πιεζει συνεχων να πρατει σαν να ειναι αθανατη ( πχ δεν χαίρεται τον ερωτα αλλα δουλευει μεχρι να γερασει για να χτίζει παλατια ή καριερες ,που δεν θα τα χαρει ποτέ αφου θα πεθανει  )
     Οχι . Δεν θα συνεχίσω γιατι αυτες οι συζητήσεις τραβανε ....χρονια ολόκληρα . Τελος παντων , χωνδρικα το μυαλό δεν ενδιαφέρεται για τις ανθρωπινές ανάγκες και εργαζεται σαν να μην υπαρχει σώμα , και το σωμα εκτελει τις δικες του αναγκες ή τις απαιτεί , σαν να μην υπαρχει πνευμα . Και ειμαστε εμεις οι φουκαραδες στην μεση και τρέχουμε σαν τον υπηρετη δυο αφενταδων , μηπως και καταφερουμε να ισορροπήσουμε τα πραγματα . 

      Ετσι , το μυαλο δημιουργεί εθισμούς σε πολλα , αλλα στην περιπτωση μας αυτο που μας καιει , ειναι η τρόφή ) ακόμα απο 3 μηνων . Απο το γαλα της μανας , ειναι πολυ ευκολοτερο να συνηθησουμε την ζαχαρη παρα πχ το μηλο . Πολυ ευκολοτερα συνηθηζουμε το κρεας απο το οσπριο . γιατι οι γονεις και οι γιαγιαδοπαπουδες για να καλοπιασουν τα παιδια , τα ΔΗΛΗΤΗΡΙΆΖΟΥΝ . Πχ εγω ως γνωστον εχω μια γατα . Την εχω απο δυο μηνων . Ο εκτροφεας μου ειπε οταν μου την εδωσε . Θα της δεινεις μονο ξυρα τροφη της royal canin (πανάκριβη η άτιμη ) και μονο μια φορα τον μήνα κονσερβα οταν ειναι στρεσαρισμενη . Αν της δηνεις συχνα , μετα τα 10 χρονια θα αρχιζουν να της πεφτουν τα δοντια και δεν της κανει γενικα τοσο καλο . Η γάτα μου λοιπον , δεν πλησιαζε την μητερα μου οταν ερχοταν στο σπιτι μου . Η μητερα μου για να την καλοπιανει της εδινε κονσερβες . Τωρα η γατα οποτε την βλέπει , της τρεχουν τα σαλια επι τοπου , ενω οτι φαγητο και αν αφησω στο τραπεζι ή πεσει κατω ουτε καν το μηριζει απο την αϊδια της . Απλα , η μητερα μου την έθισε στις κονσερβες . 
       Ετσι ακρηβως εθιζόμαστε και εμεις . Αλλοι στην ζαχαρη αλλοι στην σοκολατα αλλοι στον καφέ αλλοι στα σουβλακια αλλοι στις πίτσες (πίτσες ειπααααα .... δεν θελω ... ου) . Οσο κι αν αυτο δεν θελει η κοινωνια μας να το δεχθει γιατι βγαζει χρηματα απο την βιομηχανια πωλησης ετοιμου φαγητου , κι ομως ειναι αλήθεια . 8 στους 10 ανθρωπους ειμαστε πρεζόνια καποιας στερεας ή υγρής τροφής . Σε κάποιες φασεις την ζωής μας το παλευουμε , σε κάποιες αλλες φάσεις , οχι . Αν σε αυτες τις φασεις μας κάτσει και μια ακομα στραβή (πχ εγω εκοψα τον στοιβο και μπήκα στην πρέσα του να αναλάβω την ορειχαλκουργία που εχω τώρα , παραλληλα τσακωθηκα με τον πατερα μου και εμενα μόνος . Πιεση , πολλες ωρες εργασιας , σταματημα γυμανστικης αποτομο και βραδυνο φαγητο απο εξω , αποτελεσμα . Μέσα σε 15 μηνες  πήρα 75 κιλα . 
      Με την ψυχαναλύτρια μου εχουμε βρει τρόπους να μην υποκυπτω στο φαγητο απο εξω . Ο βασικοτερος τρόπος απεξάρτησης , γιατι γι αυτο προκειται , ειναι να δημιουργήσεις τις προυποθεσεις ωστε να το αντιμετωπίσεις , και όχι τελευταια στιγμή να λησσαξεις απο την πεινα , γιατι ακόμα και αν σημερα εχεις νικησει την πεινα σου , πρακτικα εχεις χασει , αφου αυτο το πραγμα ποσες φορες ακομα μπορεις να το επαναλαβεις  2 , 20 , 50 ;;; Μετα ;;;; Παλι τα ιδια , αφου δεν εχεις αλλαξει τιποτε αλλο στην ζωή σου για να υποστηρίξει τις νεες σου διατροφικες συνηθειες . 
       Πρακτικα λοιπον δεν εκανα τιποτε αλλο , απο το να καταφερω να μην παραγγέλνω , να τρωω μαγειρευτο φαγητο βασισμενο σε διατροφή ζ'ωνης  , χωρις όμως να επιτρεπω στον εαυτο μου να πειναει , ουτε ομως και να σκαει απο φαγητο . Πρωι μεσημερι βραδυ μεγαλο γευμα , και δυο ενδιαμεσα ( μηλο ή cottage (λίγο λίγο ετρωγα (οση ποσότητα ένοιωθα ), μεχρι να νοιωσω πως ξεπειναω . Εκει σταματαγα) ) 
        Οχι πως δεν παρειγγειλα απο εξω . αλλα αντι για καθε μερα απο εξω , καταφερα να το κανω μονο 4 φορες μεσα σε 20 ημερες . Ξερω. σε καποιους φαινεται πολυ . Αλλα για εμενα ειναι αθλος . 
        Ετσι καταφερα και εχασα 2,5 κιλα . 
       Να τα μενου ενος τριημερου μου (ανα τριήμερο αλλαζω μενου ) + το δεκατιανο και το απογευματινο 


                                                                                                                 ΠΡΩΪΝΟ
1 μήλο 
1/2 καρότο 
1/2 φλυτζάνι κολοκύθα γλυκια (καθαρισμενη και σε κομματακια) παγωμενη
1 φλυτζάνι γαλα χαμηλών λυπαρων χωρίς λακτώζη 
1 σκούπ πρωτεϊνη ( φραουλα ) για όσους κανουν πρωινη γυμναστικη (εγω περνω ΟΝ 100% εισαγωγη αο την ιταλια , αφου εδω την πουλανε 40% πιο ακριβα ) 
6 αμυγδαλα

Τα χτυπάμε όλα στο μπλέντερ . 


Για όσους δεν κανουν πρωϊνη γυμναστικη , αλλαζουμε την πρωτεϊνη και βαζουμε αντι γι αυτήν , 1/2 κεσεδάκι cottage και κραταμε ολα τα υπολοιπα συστατικα εκτός απο το γάλα . πρώτα κανουμε χυλό τα υπόλοιπα και τα ανακατεύουμε με το cottage με κουταλι . Αλλοι το τρωνε το ενα δυπλα στο αλλο (απάνω βαζουμε λίγη κανελα )  


................................................................................................................................................
                                                                                                              ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ
                                                                                                               Salmon Burgers 

2 φλυτζάνια κρεμμυδι ψιλοκομμενο  1 φλυτζάνι   Λαϊτ μαγιονέζα
4 κ.γλυκου Ρίζα Τζίντζερ ψιλοκομενη 6 κ σούπας γιαουρτι 2%
2 κ.γλυκου Κάρι σκόνη                 6 κ σούπας κρεμμυδακι
1 φλυτζάνι Ζωμός κοτόπουλο         4 κ σουπας τουρσί ή κάπαρη
500 γρ Κολοκύθα                        500 γρ Σολωμός (βαλτε όσο νοιωθετε πως σας πιανει , αλλα με μετρο)
1,5 φλυτζάνια γαλα 2%                50 τεμαχια Σπαράγγια 
1/3 κ γλυκου Μαύρο πιπέρι                4 φλυτζάνια Νερό
1/2 κ γλυκου Στέβια                         4 τεμαχια Μανταρίνια
Αλάτι                                        2 φλυτζάνια Μπλούμπερις
                                               5 κ σουπας Βαλσάμικο
8 μερίδες                       4 κ σουπας ελαιοκάρυδο

Βάζουμε σε στρώσεις τα κρεμμύδια το τζίντζερ το κάρι τον ζωμό , το σολωμο και τα λιώνουμε μεσα στο τηγάνι . Καλύπτουμε και βαζουμε σιγανή φωτιά για να αρχίζει να βράζει σιγά σιγά . Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βραζει σιγά για 20 λεπτά μεχρι το μείγμα να γίνει χυλός . Βάζουμε μεσα μαγιονέζα γιαούρτι κρεμμυδάκι πιπέρι και κάπαρη . Κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ξεκουραστει . Μετά πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια και με ελαιόλαδο το ψήνουμε σε ενα τηγάνι. 
    Για την σούπα , βράζουμε νερό , και μετα τα σπαράγγια μέχρι να γίνουν μαλακά . Ανακατεύουμε το μείγμα νερου ,σπαραγγιών (με λίγο λαδάκι ) , και όταν γίνει σούπα ,το σερβίρουμε με αλατι πιπερι και στέβια    
     Με τα φρούτα , φτιαχνουμε μια ωραια φρουτοσαλατα για γλυκο 
.............................................................................................................................................
                                                                                                                     ΒΡΑΔΥΝΟ
                                                                                                       Τόνος με σαλάτα μήλου
6 κονσερβες τόνος νερού
6 μήλα
λίγο σελινο
12κ σουπας μαγιονεζα λαϊτ
12κ γλυκου Ξύδι μηλίτη
6 κ γλυκου ελαιόλαδο
3 φλυτζάνια αγγούρι
1 φλυτζάνι μοτσαρέλα 
12 καρυδια καθαρισμενα 
1 μαρουλι
Ψιλοκοβουμε και ανακατεύουμε τα πάντα μεχρι να γίνει χυλός , εκτος από το μαρούλι που το βαζουμε απο κατω σε στρώση . 

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τετάρτη 9 Οκτωβριου 2013


       .........Δυο ενδιάμεσα γιατί αλλιώς θα λυσσαξω στην πείνα , το ενα στις 11:00 και το αλλο γύρω στις 13:00.Καλη επιλογή ειναι κάποια μπισκότα ή μπάρες γλυκών που φτιάχνουν φαρμακευτικές εταιρίες με βαση την διατροφή ζώνης . Αυτα τα μπισκότα και τα γλυκά και οι σούπες εχουν την ιδιότητα πως τα συστατικά τους ειναι ελεγμένα (40% υδατάνθρακες – 30% πρωτεΐνες – 30% λιπαρά ) Ειναι που ειναι πανάκριβα , αν τα παρετε και απο την ελλαδα εχουν διπλή τιμη . Εγω τα παίρνω απο Ιταλια απευθείας και εχω βρει την υγια μου με τους κλέφτες εδω που περιμένουν την ευκαιρία να σε ξεβρακώσουν οταν εχεις αναγκη . Αϊ σιχτιρ .Εεεεε διάνοιες το εμπορίου ;;;;; Χοντροί είμαστε , οχι ηλίθιοι . Γιατι οι άνθρωποι θεωρούν πως ο διαφορετικός στην εμφάνιση συμαινει και αδυναμο ανθρωπο ή μπερδεύουν την καλοσύνη και την ανέχεια στους κακους τροπους των αλλων  με την ηλιθιότητα , πραγματικά ποτέ δεν το κατάλαβα . 
             Τελειώνω στις 4 απο το παραγωγικό κομμάτι της επιχείρησης μου ( το βραδάκι ,παλι, οι εργασιες του γραφειου ), πάω και κάνω χωρις να ξεκουραστώ , ή λιγα βάρη σε ενα γυμναστήριο που εχω φτιάξει ( δεν χρειάζεται στην αρχή κάποιος να χτυπιέται , ουτε να του βγαίνει η ψυχή . Θελει να γνωρίζεις τι ασκήσεις να κάνεις , και κυρίως ΠΩΣ να τις κάνεις και θελει οπωσδήποτε καθε δεύτερη ήμερα , ετσι ώστε ολο το σώμα ανα εβδομάδα να κρατα σε ολους τους μυες του εναν μυικό τόνο , που θα αυξάνεις απο λίγο καθε εβδομάδα ) ή τις ενδιάμεσες απο τα βαρη ημερες , ται τσι ( ποναει το γόνατο μου λογω των πολλών κιλών μου για να κανω ολοκληρωμένη την προπόνηση με τον δάσκαλο μου , αλλα στο σπιτι κομματι κομματι την καταφερνω την μικρη φορμα . ) . Απευθειας μετα την αθληση (ξαναλεω πως εχω επιλεξει πια να μην μυ βγαινει η γλωσσα ) ενα καλο μεσημεριανό φαγητο ζώνης . Παλι 40% υδατάνθρακες – 30% πρωτεΐνες – 30% λιπαρά  ,αλλα χωρις μετρηματα και ζυγισματα . περνω ενα πιατο και βαζω μια χουφτα μου ( η χουφτα μας , γιατην ακρηβεια ο ογκος της παλαμης του καθενος μας , ισοδυναμεί με την ποσοτητα που πρεπει να τρωει ο καθε ενας μας . ) πρωτεϊνη δηλαδη κρεας , σογια ,ψαρια  κλπ , μια χουφτα ιδατανθρακες μη κατεργασμενους ( φασολια καθε μορφης και διαφορα αλλα ή κατεργασμενους που ομως καλο ειναι να αποφευγω , ( ψωμι πολυσπορο και οχι μαυρο γιατι στιφιζει και μου σπαει τα νευρα , ριζι , μακαρονια ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ , ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΝΘΕΊ ΤΟ ΡΑΦΙ ΜΑΣ ,ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ .



              Τωρα , σε ενα φαγητο μπορει να εινα ολα μαζι πχ φασολακια κοκκινιστα ή χοιρινο κατσαρολας με τόφου (πρωτεϊνη ) με μελιτζάνες ρεβίθια κολοκυθάκια (υδατάνθρακας ) . ΔΥΟ χουφτες ,απο αυτο με κανονικα καθολου ψωμι και τυρι . Αλλα ειναι μαλακια να το φας ετσι . Αφαιρεις λίγο απο την δευτερη χουφτα και βαζεις μια φετα πολυσπορο και μιλνερ που ειναι σαν φετα με 20% λυπαρα ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ . ΛΙΓΟ ΕΙΠΑΜεεεεε Εεεεεεεε Πούτ δε ρεστ ψωμι αντ τυρι ντάουν σλοουλι και απομακρύνσου σιγα σιγα με τα χερια ψηλα για να σε βλέπω . 
ΚΑΙ οποσδηποτε δυο χούφτες σαλατα . Αλλοιως .... σκατα θα παει η διαιτα , γιατι σε λιγο θα αρχησεις να ξαναπεινας . Τωρα εχουμε το αλλο θεμα . ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ , μαρουλακια ντοματες ,κρεμυδια αγουρακια Ιιιιιιιιιιιι . Τι πραγμα ειναι αυτο ; Δηλαδη αν θελεις να κανεις καποιον να σπασει και να στα ξερασει ολα οσα ξερει και η αστυνομια εχει εφαρμοσει καθε τροπο χωρις αποτελεσμα , βαλτον να φτιαξει σαλατα . Θα σπασει σε 2 λεπτα . Τι μαρτηριο ειναι αυτο οταν βιαζεσαι ; 
            Εκανα πολλες προσπαθειες γα να απλοποιήσω το θεμα της παρασκευης της σαλατας . Αρχικα μου εφτιαχνε η μανα μου . Χαλαγανε . Μετα επερνα κομμενη απο το συπερ μαρκετ . Δεν χαλαγε γιατι ειχε 500 κιλα συντηριτικο μεσα . Μετα την εκανα μονος μου ΙΙιιιιι



παναγια μου . Δεν θελω ουτε καν να το θυμαμαι . ΜΕΧΡΙ που βρηκα την ΛΥΣΗ . ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ . Το Αγιο (βιολογικα μονο γιατι εχουν τελεια γευση σε σχεση με τα αλλα )ντοματινι εχει την ιδιοτητα να μην χαλαει οπως η ντοματα που κοβεται . Τρωγεται και μονο του και κυριως , το πλένεις και το βαζεις σε ενα μπολ μαζι με λαδακι και μπαλσαμικο . Αν δεν βαριεσαι , κοβεις μεσα στο μπολ και οτι αλλο θελεις . Αν ομως βαριεσαι , εχεις σε 1 ΛΕΠΤΟ ,έτοιμη ΣΑΛΑΤΑ . 
             Το καθε κυριως γευμα κραταει περιπου 5 ωρες . Αν περασουμε αυτες τις 5 ωρες και δεν εχουμε φαει , βρισκομαστε στην ζώνη του λυκοφωτος . Δεν ξερεις τι πειρασμος θα σου βγει απο την καθε γωνεια . Το σπιτι σου μετατρεπεται σε σπιτι του τρόμου . Καθε ηχος και καθε εικονα μεταμορφωνεται σε γευστικη σειρηνα . Παλευεις μεσα σου με τα φαντασματα της εικονας του παρελθοντος του παροντος και ΚΥΡΙΩΣ του μελλοντος σου σαν ενας δευτερος Σκρούτζ . Μονο που μετα απο αυτην την κόλαση , σχεδον ποτε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ . Ιθικο δίδαγμα . ΤΡΩΓΕ . Σεμνα .... 


και προσεγμενα αλλα ΤΡΩΓΕ καθε 5 ωρες μετα απο μεγαλα γευματα και καθε 2 ωρες μετα απο μικρα ..........

Σήμερα εκανα τον πρωϊνο μου διαδρομο και κανονικη διατροφη μεχρι που διεπραξα το μεγα λάθος να μην προσεξω τος χρονους . Στις 18:00 ειχα μαθημα φωνητικης . Βιαζομουν και δεν προλαβα να παρω μαζι μου ή να φαω ενδιαμεσο γευμα δηλαδη ,καμμοια μπαρα τσίζ κέϊκ (διατροφης ζωνης εννοειται) ή εστω μερικα αμυγδαλα . Τελειωνει το μαθημα με τον δασκαλο , μπαινουν μεσα καποιοι παλιοι μουσικοι συμμαθητες μου να μας προσαλεσουν σε σε μια εμφανηση τους με μια τουρκαλα , αρχισαμε την συζητηση , ερχεται και ο επωμενος μαθητης (ονοματι κοντογιαννης ,συνεργασιες με χατζηδακη και μετα απο τους δυνατους ρεμπετες ) , ΞΑΝΑΠΙΑΝΟΥΜΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , για τις δικες του εμφανισεις , και τελoς παντων παω σπιτι στις 9 το βραδυ . Η κοιλια επαιζε οχι μαντολινο αλλα την 9τη του μπετόβεν


 , με πιανει η βουλημια και παραγγελνω και τρωω 3 σουβλακια . Και ολα αυτα γιατι ξεφυγα 1,5 ωρες απο το γευμα μου . 

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

           Διάβαζα την διατροφή της Δίαιτας Ζώνης ( βοήθειά μας ) . Είναι πολύ καλή, με γρήγορα αποτελέσματα  , όμως έχει ένα μεγάλο πρόβλημα . Αντιμετωπίζει τα φαγητά σαν φάρμακα . Έτσι , τόσο οι ποσότητες όσο και και τα υλικά πρέπει να είναι ΠΟΛΎ συγκεκριμένα αν θέλεις να λειτουργήσει . Αυτό όμως χρειάζεται μια μόνιμη μαγείρισσα στο σπίτι με το χαρτί των ποσοτήτων στο ένα χέρι και την ζυγαριά στο άλλο ή να εισαι ... φαρμακοποιος. Εδώ και η κοπέλα που έρχεται ,και είναι έμπειρη μαγείρισσα , για να μου μαγειρέψει μια από αυτές τις συνταγές χρειάζεται 3 ώρες . 


            Έτσι , πήρα την διατροφή της άλλης διατροφολόγου που εξειδικεύεται στην βουλιμία . Δεν καταλαβαίνω . η διατροφή της είναι όπως οι άλλες διατροφές που έχω κάνει τα προηγούμενα χρόνια . Βαρέθηκα τα ίδια πάλι και πάλι . Έτσι αποφάσισα να κάνω έναν συνδυασμό των δυο διατροφών και να βάλω μέσα και στοιχεία από τις διατροφές που μου έδινε ο personal trainer όταν έκανα βάρη . 

            Έτσι αποφάσισα ,να τρώω πρωινό αθλητικής διατροφής δηλαδή 2 κομμένα μήλα , ένα καρότο ένα ποτήρι κρασιού αμυγδαλόγαλα ή γάλα χωρίς λακτόζη ( το Όλυμπος έχει ωραία γεύση ) ,9 αμύγδαλα για να μου δώσουν αρκετό ασβέστιο και Ω3 , άσε που κόβουν και την όρεξη και 23 γρ πρωτεΐνη ΟΝ 100% . Αυτό χρειάζεται κυρίως γιατί πριν έχω κάνει 30 λεπτά διάδρομο και θέλουν οι μυς γρήγορη πρωτεΐνη . Το πρωινό αερόβιο , μου έλεγε ο γυμναστής , έχει διπλό όφελος , γιατί ακόμα , το σώμα κοιμάται και έτσι ότι καις είναι μόνο από λυποαποθηκες αφού το στομάχι είναι άδειο . Όταν ανεβαίνω στον διάδρομο το πρωί δεν πρέπει να έχω φάει ή πιει τίποτε παρα μόνο νερό ή καφέ ΣΚΈΤΟ . επίσης πρέπει να ανέβω το πολύ σε μια ώρα απο τοτε που ξύπνησα . Αλλιώς χάνω το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού . 

Το ακουειςςςςςς ; 
Το ακούω να λές .(που ελεγε και η κυρα Λωξάνδρα )




Η διατροφή σημερα πήγε καλα .

Με Δυσκολευει το πρωϊνο ξυπνημα με αμμεσως μετα , περπατημα στο διαδρομο , ειναι η αληθεια ομως το κανω .
    Εχω ξεσυνηθησει τον σπαρτιατικο τροπο που ειχα πριν 4 χρόνια και με εκανε να χασω 50 κιλα , αλλα και πολυ σωματικο πόνο (με πρωινη και απογευματινη 3,5 ωρες καθε ημερα αεροβειου, βαρων και κοιλιακων , δεν ειναι λίγο για ενα κορμί 170Κιλων που ήμουν όταν ξεκινησα ) καθως και καταστροφή τοτε του ανοσοποιητικου μου συστηματος .



Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου

  Απολογισμός Σαββατοκύριακου . Αυτό που έκανα , δεν το λές δίαιτα . Ούτε κάν διατροφή . Το λές .... κατασΤροφή . Το απόγευμα του Σαββάτου εφαγα το υπόλοιπο της παραγγελίας . Τα τρία τέταρτα που λέγαμε ; Α αν γειά σου . Και να σου και το Σαββατόβραδο .

    Το σαββατόβραδο είναι μια πονεμενη ιστορια . Ανέκαθεν εγω δεν ήμουν ποτέ το αγορι των γκλάμπς . Πάντα απέχθεια είχα στους δυνατούς ήχους στο στριμοξιδι και στην ορθοστασία . Απο 17-18 χρονο θυμάμαι μου αρεσε το θέατρο (θρησκεία για εμενα ) και μετα και μετα σε μπαρακια με ψγμενες μουσικές , ή χώρους με Lives (από τζάζ σκινες , ή συναυλιες στο μέγαρο μεχρι ρεμπετακιδα )απο φίλους και δασκάλους μου (στο σαξόφωνο στην κιθάρα , στα φωνητικά , στην τζάζ στην κλασσική στο ούτι ,στον τζουρά κλπ ) που έπαιζαν εκει  . Ναι . Εκανα απο 8 χρονο σπουδες μουσικης , μεχρι και σημερα , σε ότι οργανο και ειδος μουσικης μπορεις να φαντασθεις . Τελος παντων .  Γενικα λοιπον οι φιλίες μου δεν ηταν ποτε πολλές . Ειχα τρείς κολλητούς και 5-6 φιλους φιλες που βγαίναμε που έιχαν τις ιδιες λογικές με εμενα . Οσο ήμασταν στα 20 και στα 30 ήμασταν καλα . Με το που πατήσαμε 35 εξαφανίστηκαν ολοι . Αλλος , μπήκε κάτω απο τα φουστάνια της γυναίκας του , αλλος αγχωθηκε με τα εξοδα και δεν επιτρέπει στον εαυτο του ουτε μια ώρα ρεπο με φιλους , αλλος άφησε την γυναίκα του να τον σταματήσει απο τους φιλους του γιατι αυτη φοβόταν πως θα τον παρασύρουν στην ... κολασμένη ζωή του εργένη κλπ .

     Ειναι περίεργη φαση , αυτη των 40 . Συνειδητοποιείς ποσο ψευτικες ειναι οι ανθρωπινες σχέσεις . Πόσο τα " Θα σε αγαπω για πάντα " των γυναικών και τα κολιτιλικια των ανδρών , γεννιόνται μόνο απο τον φόβο τους να μην μείνουν μόνοι . Οταν νομίζουν πως πέτυχαν κατι αλλο στην ζωή τους , εξαφανίζονται . Και είναι τόσο θλιβερό , να βλέπεις πως μεταμορφώνονται οι παλιοι σου φίλοι είτε σε κατοικίδιο της γυναίκας τους χωρις προσωπική γνώμη και ζωή  είτε σε γονατισμενους σκλάβους του Πρέπει που οι ιδιοι νομίζουν για τις οικογένειες τους . Και είναι ακομα πιο θλιβερό οταν τους βλέπεις να χωρίζουν μετα απο 10-20 χρόνια γάμου και τοτε ως δια μαγείας γίνεσαι ο παλιος καλος φίλος που εκαναν ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΟΨΑΝ . Δικαιολογίες του κώλου αγαπημένε φίλε . Με έχεις προδώσει και ξαναπροδόσει σε οσες δυσκολες στιγμες σε ειχα αναγκη ενω εγω ήμουν παντοτε εκει στις δικες σου  , και το πολλακις εξαμαρτιν ουχί ανδος σοφού αλλα ανδρος ΜΑΛΑΚΑ εσθί .

       Ετσι στα 40 δεν κανεις ευκολα νεους φίλους απο την μια , σου γυρίζουν τα άντερα με τις συμπεριφορες των παλιών φιλων απο την αλλη , έχεις χτυπήσει και κάτι 10-12ωρα εργασίας 6 ήμερες την εβδομαδα (κυριως αν εχεις δικη σου επιχείρηση όπως εγώ ) , οπότε τι σου μένει το σαββατόβραδο ; Μια τηλεόραση , ενα ψυγείο , ο καναπές , το ipad και η ... Μοργκάνα ( το θηλυκό του σπιτιού μου .Περσιας Ιμαλαϊων ) .




 Αντε και καμια μπλουζιά στην κιθάρα κατα τις 2 τα ξημερώματα για να ξυπνήσουν οι γείτονες .  Ετσι , καθε σαββατόβραδο ενα δυχιλιαρο θερμιδες το εχεις στο νερο .
     
       Την κυριακη , ξυπνάς με διάθεση για να κανεις μια νεα αρχη . Φτιαχνεις με πολυ προσοχη το σωστο πρωινο , φτιαχνεις και καφεδακι και το πίνεις στο μοναστηριακό σου τραπέζι στο μπαλκονι , για να νοιωσεις και την ευλογια του θεου στην προσπάθεια σου καθώς και την ασκητική διατροφή που σε περιμένει . Πας το μεσημέρι στην πρόσκληση των γονιως σου για μεσημεριανό μετα αδελφής γαμπρού ανιψιου και φίλων και το παλεύεις με σαλάτες και ψητά μπιφτέκια μεχρι που σκαει μύτη η ... Δέσποινα . Τωρα θα μου πειτε πια ειναι η Δεσποινα ; Δεν την ξερω , αλλα η καριόλα κανει και γαμω τα γλυκα . Κάτι τάρτες με δυπλές γεμισεις με πολτους φρούτων και σοκολατες  , κατι μους σοκολατας με γαλα απο βουβάλι ή προφιτερολ με αμυγδαλογαλα κλπ Μας την πήδηξε την δίαιτα η Δέσποινα .
      Και ερχεται το απογευμα .Βγαίνεις με την μια φιλη για καφε στην γλυφαδα , σου πρίζει τα σικώτια γιατι δουλευει πολλές ώρες (80 ωρες την εβδομαδα 7 ημερες την εβδομαδα , το θηρίο )  και ειναι 40 και πότε θα ζήσει και πότε θα κανει παιδιά και γιατι δεν εχει γκόμενο . Και να τα καφεδακια και τα γλυκα για να καλύψει το κενο του γκόμενου , και οταν έρχονται δεν τα θελει γιατι κανει δίαιτα με αποτέλεσμα να τα τρώω εγω ,που κάνω ... άλλη διαιτα . Με το που τελειώνω με παίρνει τηλέφωνο η άλλη για jackson's στο κολονάκι .Ε τωρα jackson's και να μην παρεις καραβιδομακαροναδα ειναι αμαρτία , αλλα αντε , να την κάνεις για τη διαιτα ρε γαμωτο . Ομως , να μην παρεις και ενα ωραιο T bone  εεεε ειναι απαράδεκτο . Αυτη καφεδακι . Και αντε παλι τα προβλήματα . Τωρα ακριβώς τα αναποδα . Που δεν εχει δουλεια και τι θα κανει και θα φηγει στο εξωτερικο και δεν εχει γκομενο και πότε θα γίνει μανα . Τα πληρωνει και αυτηνης η μανα ( η γνωστη μεταμεσονυκτια γκρινια του "Μανα γιατι με γεννησες ;) και βέβαια η .... αλλοδαπη σχεδον νυφη της (που εδω που τα λεμε καλή πουτανιτσα ειναι κι αυτη που βρήκε τον φίλο μου ( κλασσικός άνδρας όπως όλοι μας , μη δουμε ωραίο σωμα , μπλοκάρει το κάτω κεφαλι το πάνω ) και τωρα υπάρχει κίνδυνος να κανει παιδι και το ψαχνει στην Γεωργία ή στην Ρωσία , οπως ενα σορο Έλληνες (μαζι με την μιση περιουσια του βεβαια )) .
        Επεσα για υπνο στις 1 το πρωι . Αντι να ξυπνήσω στις 6:30 ξύπνησα στις 7:30 . Χαιρέτησα για μια φορα ακομα αλλα γαλλικα τον ηλεκτρικο διαδρομο που του αφιερωσα ολοκληρο δωματιο για να τον εχω στο σπίτι μου και να κάνω κάθε πρωί , εφαγα το πρωϊνο της διαιτας ( αααααα ολα κι ολα στα πρωϊνά , δεν έχω ξεφύγει απο την διαιτα ούτε θερμιδα , εδω και δυο χρόνια . μετα χανω τα αυγα και τα πασχαλια ) και πήγα στην Μεταλλουργία να αρχίσω τον " ρουφα τονε τραβατόνε" της μαστουρας της ελληνικής οικονομιας της κρίσης .
       Ηρθε και η κοπελα που μου καθαριζει και μου μαγειρεύει δυο φορες την εβδομάδα (κλασικος εργενης ) Της εδωσα και μια ωραια συνταγη με χοιρινό ρεβίθια ιαπωνικές μελιτζάνες (τωρα θα μου πείτε πως θα καταλαβουμε τις ιαπωνικες απο τις αλλες μελιτζάνες . Ξέρω και εγω . Εγω τις ρωτάω κατι ασχετο και οποια μου απανταει στα γιαπωνεζικα την στελνω για μαγείρεμα ) και τόφου  ( της δίαιτας ζώνης . Πολυ καλη γεύση αυτη η συνταγη ) 


και εκανα τον σταυρό μου να καταφέρω να το κρατήσω και να μην αρχίσω παλι τις σουβλακερι και τα μαγειρεία . Μην ξεχνάμε πως ο εγκέφαλος μετα από κάποιο διάστημα , αυτε τις τροφες τις αναγάγει σε εθισμό και δύσκολα κόβονται . Πχ δωσε σε εναν μουσουλμάνο να φαει χοιρινό χωρις να το δει και θα κανει εμετο δυο μερες .
        Ααααα ρε . Τι λέω πάλι ο ανθρωπας  ;;;; Ας τραβήξει κάποιος την πρίζα ρε παιδιά .

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Ωραία . 
    Εφτιαξα και το blog που θα μιλάει για την δίαιτά μου , έχω δυο δίαιτες απο δυο διαφορετικές διαιτολόγος , η μια ειδικεύεται στην βουλιμία και η άλλη στην διατροφή ζώνης ( εξαιρετική διατροφή είναι η αλήθεια , όταν την έκανα ) , και αφού τα τέλειωσα όλα αυτά και ξέρω ακριβώς τι πρέπει να φάω , εκανα μια ωραιότατη παραγγελία , σε ενα μαγειρειό της περιοχής παραγγέλνονταν πράγματα άσχετα με αυτα που πρέπει να φαω . Λαζάνια με σπανάκι και παστίτσιο ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΤΆΤΕΣ ΤΗΓΑΝΊΤΕΣ . 
      Μια σημαντική κατά την γνώμη μου παρένθεση είναι η εξής . Οσοι είσαστε εργένηδες σαν εμένα , χωρίς κάποιον να μπορεί καθημερινά να σας μαγειρεύει και πρέπει ή θέλετε να παραγγείλετε , μην παίρνετε απο κανενα ταχυφαγειο τίποτε . Χμπουρκρεαδικα , μακαρονοπιτσάδικα και σουβλακερι , ΜΑΚΡΙΆ . Τι στο διάολο βάζουν μέσα οι πούστηδες ; Πυρηνικά χοιρινά , λάδι απο τιν φουκοσιμα και πίτες απο το Τσερνομπίλ ; Καθε φορα που τρώω , παθαίνουν φλεγμονές μέχρι και τα ούλα μου . Από όταν διάλεξα ενα δυο καλα και καθαρα μαγειρεία , βρήκα την υγεια μου σε σχεση βεβαια με τα fastfoods . Πως τωρα βρισκεις καλο μαγειρείο ; Πέραν της ποιότητας της τροφής και των λαδιών που αμέσως φαίνεται , αν εχει πελάτισσες  ανω των 70 , δηλαδη μαγείρισσες στις οικογενειες τους , που παρατηρούν το παραμικρο στο φαγητό και τον προτιμουν , παει να πει πως ειναι καλος και φθηνος . 
      Παλι ομως πισω στις τηγανιτες πατατες . Σκεφτηκα , καθως τα ανοιγα , πως καμμια επιτυχης διετα δεν ξεκιναει απο αυριο , αφου το Αυριο είναι μια καλη δικαιολογια του Σημερα , να σε εκδικηθει για το Χθές . ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ . ΡΕ ΠΑΙΔΙΑΑαααα ; γραψτε τα κάπου , μην πανε χαμενα τετοια αποφθεγματα . Ετσι , αυτο που εκανα δεν ηταν να αναβαλλω της διατροφη για αυριο ,αλλα να βαλω στην ακρη τα πακετα και να μιλησω λίγο με τον εαυτο μου . Τον ρωτησα " θελεις περισσοτερο ,να χαραμησεις ακόμα μια μερα μεσα σε αυτα τα κιλα τρωγοντας την παραγγελια  ή θελεις να βγεις απο αυτον τον ταφο μια ωρα αρχιτερα ; Το προβλημα ειναι πως μου απαντησε " και τα δυο " . "Ωραια " του απαντησα . Θα κανουμε και τα δυο . θα φας το ενα τεταρτο της παραγγελιας με μια ωραια σαλατα και το βραδυ γιαουρτι και φρουτα . Ειπε ναι . Ομως ξερω πως ειναι κωλοπαιδο . Θα μου σπασει τα αρχιδια στην γκρινια πάλι το βραδυ , γι αυτο τωρα που θα χορτασει , πρέπει να ξεφορτωθω το υπολοιπο της παραγγελιας , στους γονεις μου που μενουν κοντα γιατι αλλοιως υπάρχει σοβαρο ενδεχομενο να το φαω . Ενα που εχω καταλαβει τοσσα χρόνια ειναι πως η πεινα δεν καταλαβαινει απο μαγκιες και ηρωϊσμους . Μονο με εξυπναδα , υπομονη , πρόληψη και καλη οργανωση νικιεται 
      Α ρε τι τραβαμε και εμεις οι γκαστρωμενοι . 
   

... Καταρχάς , γιατι ;

    Γιατί φτιάχτηκε αυτό το ημερολόγιο ;
    Ο κάθε ένας από εμάς , δεν είναι τίποτε άλλο από ένα μικρό πείραμα της φύσης . Λίγη παραπάνω εξυπνάδα σε κάποιον , λιγότερη αντοχή σε κάποιον άλλον , μεγαλύτερη μυική δύναμη σε έναν τρίτον και παει λέγοντας . Αυτα τα γονιδια ειναι που εχουν καταστρεψεικόσμο και κοσμακη .Ακούω διάφορες θεωρίες πως ο κάθε ένας μας είναι ξεχωριστός και μπλα μπλα μπλα . Απορώ πως κάποτε τα πίστευα όλα αυτά . Ο καθε ενας μας , είναι ένα θλιβερό πείραμα τη φύσης , γεννημένος για να διανύσει ένα πόντο ζωής που του δόθηκε. Άλλος το κάνει τρέχοντας άλλος έρποντας , άλλος ... καθόλου . Ποτέ μου ομως δεν κατάλαβα , γιατί τόση αγωνία στα βλεμματα και τις σκεψεις των ανθρωπων για εναν αγώνα με προκαθορισμένο αποτέλεσμα ;Γιατι πιο σιγουρο αποτελεσμα απο τον θανατο , δεν νομίζω να υπαρχει . Μου ειχε πεί κάποτε ο βελονιστης μου και δασκαλος μου στο ΤΑϊ Τσι " ηρθες εδω για να θεραπευθεις και θα θεραπευθεις . Μην νομιζεις όμως πως θα ζήσεις για πάντα . Δεν υπάρχει θεραπεια γι αυτο . Μην χανεις τις στιγμες σου νομίζωντας πως θα ζήσεις αιωνια ". Όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία
     Αυτό λοιπόν εδώ το ιστολογίο , είναι ένα κομμάτι( κανα δυο χιλιοστα επλίζω ) αυτού του έρμου πόντου της ζωής μου, που αποφάσισα να το αφιερώσω στο να ξεφύγω από έναν μεγάλο εφιάλτη που έρχεται και φεύγει στην ζωή μου από μικρό παιδί . Επίσης αποφάσισα να το μοιραστώ με ανθρώπους που είναι φτιαγμένοι από τα ίδια υλικά με εμενα ( οι ... οντοτικές συγγένειες γίνονται αμέσως αντιληπτές , πριν προλάβει η λογική να συμμαζέψει το απροσδόκητο , οπότε δεν χρειαζονται συστάσεις  ) , στην σκέψη πως κάποιος ή κάποια σαν κι εμενα , θα μάθει από τα λάθη μου (αυτά που έκανα και κυρίως αυτά που θα κάνω ) .
      Τι έπαρση Θεέ μου όταν βλέπω ανθρώπους να προσπαθούν να μας διδάξουν από την επιτυχία τους . Ρε άνθρωπε , και μόνο το οτι πέτυχες , σε αποξενώνει πλήρως από αυτό που είμαι και ζω εγω . Δεν θέλω ούτε Μεσσιες ούτε κριτές στην ζωή μου . Βαρέθηκα να μου λένε τι θα έπρεπε να κάνω . Πχ ξέρεις πότε ο Μιχαλάκης της Κυρα Μαρίας έγινε Χριστός ; Όχι όταν έλεγε τις θεωρίες του ούτε ακόμα όταν έκανε θαύματα . Χριστός έγινε όταν σταυρώθηκε , όπως σταυρώνεται όλος ο κόσμος κάθε δύση του ηλίου αφού έχει περπατήσει κάθε μέρα κουβαλώντας τον σταυρό του , στον δικό του Γολγοθά .
      Αυτό που θα μοιραστώ εδώ μαζί σας , δεν είναι ούτε η επιτυχία ούτε η αποτυχία μου . Θα μοιραστώ την προσπάθεια μου να χάσω 85 κιλά . Με όλα της τα στραβα και τα αναποδα που προερχονται απο εναν τρόπο ζωής που δεν αλλαζει ευκολα Όμως , όπως λέει και η ψυχολόγος μου , καμία ενέργεια δεν είναι μόνη της . Όλα είναι στην ζωή μας σαν ένας ιστός . Αν τραβήξουμε μια κλοστούλα , τραβιέται όλος ο ιστός ( μαζί με την δηλητηριωδη αράχνη της Αιτίας , προσέθεσα εγω ) . Ετσι και αυτή η ενέργεια της απώλειας βάρους δεν είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες πλευρες και καταστασεις της ζωής μου . Αντίθετα . Όχι μόνο επηρεάζεται από αυτές , αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι και αποτέλεσμα τους . Θα γράφω λοιπόν αυτά που νοιώθω , αυτά που σκέφτομαι αυτά που βιώνω μέσα στην ημερα μου, ελπίζοντας , κάποιοι από εσάς να μην φτάσετε εδώ που είμαι εγώ .                               

    Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω . Είναι πολλές οι προσπάθειες που έχω κάνει στην ζωή μου για να χάσω κιλά , έχανα 10 20 30 μέχρι και 50 κιλά ΚΆΘΕ ΧΡΌΝΟ και άντε πάλι τα έπαιρνα με τον ... νόμιμο Τόκο του 10%-20% ανάλογα με τους δείκτες του χρηματιστηρίου της καρδίας μου . Άτιμοι τόκοι . Ακόμα και εκεί με κυνηγάτε . 

     Λίγα λόγια για εμένα . Είμαι 41 χρονών , 1,95μ ύψος και με 187 κιλά βάρος  ."Εχεις ενα τόσο ομορφο προσωπο , αλλα γιατι παχυνες τόσο ρε γαμωτο;" η κλασσικη ατακα των γυναικων που με γνωριζουν τελευταια  .Το εκανα επιτιδες για να μην βρισκεις γκομενο , μωρή .Αϊ σιχτίρ. Εχω τα προβληματα μου εχω και τα αστροπελέκια να λένε οτι τους κατεβει . Κατάλαβες  φίλε μου ;  
     Τα κανονικά  μου κιλά είναι 105 χωρίς γυμναστική και 125 με σωστή δυνατή γυμναστική χρόνων που εκανα για αρκετα χρόνια σε δυο περιοδους της ζωής μου . Ναι ναι . Έχω κάνει στίβο όταν ήμουν πιτσιρικάς μεχρι τα 25 (μετα ήταν που πρωτοπαχυνα αποτομα , περνοντας 75 κιλα σε εναν χρονο ) και bodybuilding για τρία χρόνια και ξεκίνησα στα 36μου  . Κάθε χρόνο κάνω έναν τύπο γυμναστικής που έχει να κανει με τις σωματικές μου δυνατότητες αλλά και τις πνευματικές μου ανάγκες . Θα μου πεις τώρα , τι πνευματικές ανάγκες μπορεί να σου καλύψει το ... body building . Κι ομως . Ο personal trainer μου , ένα γομάρι 2,02μ και 138 κιλά Μυες , ήταν ένας άνθρωπος έξυπνος και αρκετά μορφωμένος για τις συνθήκες που του έφερε η ζωή . Με έμαθε να γυμνάζομαι και με το μυαλό .Έτσι  είδα πως τα βάρη που κάνεις  χρησιμοποιώντας παράλληλα και την σκέψη σου στην άσκηση , έχουν 70% περισσότερο αποτέλεσμα πάνω στο σώμα , από την μηχανική προπόνηση . Τέλος πάντων . Λεπτομέρειες . Άντε τώρα να βρεις τους μυες για να τους γυμνασεις , κάτω από 60 κιλά λίπους . 

        Δεν θα σας πω , την ιστορία της ζωής μου . Όμως , κομμάτια της , που έχουν να κάνουν με αυτή μου την προσπάθεια , όσο προσωπικά και αν είναι , θα λέγονται . Αυτό άλλωστε είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτού του blog . Η δική μου αλήθεια , σε μια ακομα δύσκολη προσπάθεια απωλειας λιπους .